Pobeda srpskog golf tima u Južnoj Africi

Srpski golf tim ostvario je veliki uspeh osvajanjem prvog mesta na međunarodnom „Dajners pro-am“ turniru koji je održan u južnoafričkom Durbanu. Ovo je bilo 24. izdanje turnira koji spada u najcenjenija takmičenja najboljih svetskih amatera i koji je Srbija prvi put osvojila u svom debitantskom nastupu 2011. godine.

Diners Club International ProAm Classic 2015 17-19 November 2015 Zimbali Golf Resort, Durban, South Africa. ©Phil INGLIS
Diners Club International ProAm Classic 2015
17-19 November 2015, Zimbali Golf Resort, Durban, South Africa. ©Phil INGLIS

Srbiju su predstavljali pobednici Dajners turnira u Beogradu, Lina Dedijer, Aleksandar Stojiljković i Predrag Filipović, a pošto je svaki tim bio pojačan za profesionalnog golfera, sa srpskim predstavnicima je nastupao Englez iz Durbana, Džejson Bird.

Turnir se igrao u dve runde, prva je odigrana na terenima u Umhlaliju, dok se finale igralo na Zimbaliju. Učestvovalo je ukupno 16 ekipa, a pored Srbije su tu bila i po dva tima iz Južne Afrike i Slovenije i predstavnici Kolumbije, Nigerije, Angole, Austrije, Ekvadora, Hrvatske, Poljske, Indije, Mozambika, SAD i Nemačke.

Diners 6

Lina Dedijer je istakla sjajnu saradnju u srpskom timu.

– Ovo je bilo veliko životno iskustvo za mene. Bili smo fantastični kao tim, odlično smo se dopunjavali, bodrili i navijali. Veoma smo ponosni što smo ostvarili pobedu – rekla je Dedijer.

Diners Club International ProAm Classic 2015 17-19 November 2015 Zimbali Golf Resort, Durban, South Africa. ©Phil INGLIS
Diners Club International ProAm Classic 2015, 17-19 November 2015 Zimbali Golf Resort, Durban, South Africa. ©Phil INGLIS

Predrag Filipović je imao samo reči hvale za svoje saigrače.

– U oba dana smo imali sjajne rezultate. Prvog dana izvanredno je igrala Lina Dedijer, a drugog je Aleksandar Stojiljković odigrao +3. Bili smo pravi tim i na kraju smo uspeli da osvojimo prvo mesto i tako skinemo Južnu Afriku sa trona koja je u prethodne dve godine pobeđivala – zaključio je Filipović.

Srbija je na kraju imala 168 poena iz obe runde, što je za poen više od Kolumbije i četiri poena više od predstavnika Južne Afrike, dvostrukih uzastopnih pobednika ovog turnira.

Autor teksta: Branislav Jocić

(Tekst preuzet sa portala N1)