Istra – golf, more i vino

Čisto nebo posle bure, opojni miris mora i 18 rupa obavijenih nestvarnim zelenilom dočekalo je ekspediciju Golfland Tour-a u Savudriji. Od 10. do 13. septembra golferi iz Beograda, Novog Sada, Podgorice i Bara proveravali su danju veštine na prekrasnom terenu, a zatim do kasno u noć  i svoju izdržljivost kod gostoljubivih Istrijana, u konobama i kužinama.

IMG_0279

I dok je u ovom drugom poluvremenu bilo nerešeno između brojnih poklonika istarskih đakonija zalivenih malvazijom, teranom i šardoneom, skor kartice su ukazale na nesumnjive šampione ove runde. U konkurenciji dama prvo mesto osvojila je Boba Šćekić, koja se posle tri meseca pauze uspešno vratila na teren.

IMG_0285

Među muškarcima pobednik je Aleksandar Demić, koji je u Savudriju stigao pravo sa turnira u Češkoj, gde je takođe zaradio pobednički pehar. Ukupni pobednik turnira sa najboljim bruto rezultatom bio je Puniša Plazina. I ovoga puta naš sponzor Puma Cobra istakao se vrednim nagradama za šampione.

IMG_0259

Šala i smeh, verni pratioci našeg tura i ovog puta nisu izostali, pa će se, pored igre na odličnom terenu, ovaj pohod pamtiti i po sjajnom provodu. Zato je, umesto zbogom, najčešći pozdrav u nedelju uveče bio – vidimo se uskoro, u Panoniji, sledećoj stanici u Mađarskoj, gde će se od 16. do 18. oktobra igrati nova runda.